ART DECO JAREN '30 LAMPEN

19Toen is specialist in art deco en jaren '30 lampen!
Ben je op zoek naar verlichting voor in je jaren '30 woning, spreekt de jaren '30 en art deco stijl je aan of ben je helemaal gecharmeerd van deze collectie? Bij 19Toen ben je op de juiste plek om een prachtige jaren '30 lamp te vinden in art deco stijl.

Vind je perfecte jaren '30 lamp

Stap terug in de tijd en ontdek de sfeer van de jaren 30 verlichting met onze unieke collectie lampen die perfect passen in de art deco stijl. De jaren '30 waren een tijdperk van elegantie, luxe en verfijning. De jaren '30 ofwel art deco stijl staat bekend om zijn geometrische vormen, symmetrie en rijke details. Bij 19Toen hebben we een zorgvuldig samengestelde collectie verlichtingsproducten en jaren '30 lampen van o.a. GISO en Gispen die de essentie van de art deco stijl weerspiegelen.

We hebben de jaren 30 lampen onderverdeeld in:

Jaren 30 - art deco lamp in je interieur

Of je nu een klassiek interieur wilt accentueren of een beetje jaren '30 stijl aan je moderne inrichting wilt toevoegen, onze art deco lampen zullen zeker indruk maken. Elk glas en armatuur geeft de sfeer van die tijd weer en voegt tijdloze schoonheid toe aan elke ruimte. Bij 19Toen begrijpen we dat verlichting meer is dan alleen maar een bron van licht. Het kan de sfeer van een kamer transformeren, de architectuur accentueren en een gevoel van stijl en persoonlijkheid toevoegen. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook deskundig advies en inspiratie. 

Welk materiaal is kenmerkend voor een jaren '30 lamp

Onze collectie jaren '30 en art deco lampen bestaan bijna allemaal uit een armatuur met een messing basis en een mondgeblazen glazen kap. Dit glas kan zowel nieuw als ook origineel oud zijn.

Armatuur art deco lamp:

Bij de meeste armaturen van onze art deco lampen heb je de keuze uit diverse uitvoeringen en afwerkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strakke of juist rondere afwerking. Ook heb je bij bijna al onze lampen de keuze uit onderstaande 4 kleuren afwerking van het armatuur:

  • Mat nikkel
  • Nikkel (glans)
  • Mat messing
  • Donker brons

Een veelvoorkomend materiaal dat gebruikt wordt voor deze lampen is nikkel en gematteerd nikkel. Nikkel geeft de lampen een strakke en moderne uitstraling en daarnaast wordt ook mat nikkel gebruikt, wat zorgt voor een subtiele en matte afwerking.  Zowel de nikkel als de mat nikkel heeft een basis van messing. Het messing wordt vernikkeld en daarna eventueel gematteerd.

Een andere populaire afwerking is donker brons, dat de lampen een mooie klassieke uitstraling geeft. Ook het donker brons heeft een basis van messing. Eventueel kun je een donker bronzen armatuur wat opschuren zodat de messing basis wat naar voren komt en je een iets lichtere brons kleur krijgt.  

Mat messing wordt ook zeer regelmatig gebruikt, de messing basis wordt gematteerd en zorgt voor een warme klassieke uitstraling. Messing is een materiaal wat verkleurd onder invloed van zuurstof, vocht en zuren. In de loop van de tijd zal het messing dan ook wat donkerder kleuren wat het armatuur een mooie vintage uitstraling geeft.
Wil je een gelijkmatige verkleuring, hang de lamp dat op met handschoenen zodat je een extra donkere verkleuring voorkomt op de plekken waar je de lamp vastpakt.

Glas art deco en jaren '30 lamp

Wat betreft het glas, zijn er verschillende opties beschikbaar. Zo wordt er gebruik gemaakt van glanzend opaal glas, wat zorgt voor een helder en stralend licht. Daarnaast wordt er ook mat opaal glas gebruikt, wat juist een zachter en diffuus licht creëert. Voor een meer transparante look wordt er gebruik gemaakt van doorzichtig glas. Tot slot wordt er ook geëtst glas toegepast, wat zorgt voor prachtige patronen en een extra dimensie aan de lampen geeft. 

Lichtopbrengst

Door het opaal glas wordt het licht mooi gelijkmatig verspreid en ondervindt u geen hinderlijke weerkaatsing.
In al onze art deco lampen kunt u zelf de lichtopbrengst bepalen door middel van een ledlamp in de juiste sterkte en kleur. Ook in ledlampen hebben we een zeer grote keuze en kunnen we u goed adviseren.

Los glas en armatuur lamp te bestellen

Van de meeste jaren '30 lampen is het glas en ook het armatuur los te bestellen. Kijk hiervoor op de pagina's van: Stel je eigen lamp samen

Heeft u hierover vragen, neem dan contact met ons op, we verkopen deze jaren '30 verlichting al ruim 30 jaar en denken graag met u mee. Heeft u liever telefonisch contact? Bel dan onder openingstijden met 0187-489988

 

© 2009 - 2024 www.19toen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel